Portofele cu pere si ciocolata

de nadea68 in Dulciuri, 11 Noi 2013 | 5122 vizualizari

 

Un dulce rapid,economic si foarte gustos...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj
  • 2 pere mici
  • 1 lingura zahar brun
  • 50 g ciocolata
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portofele cu pere si ciocolata:

Incepem cu perele:le spalam si le taiem bucatele mici.Intr-o tigaie punem zaharul si adaugam perele.Punem pe foc cam 10 minute pana perele se inmoaie si lasa sirop.

Intindem foietajul si-l impartim in 6 parti.

Ciocolata o taiem bucatele.

Pe fiecare patratel de foietaj punem o lingura de pere si ciocolata.Impartim in asa fel incat sa ajunga pentru toate patratele.

Impachetam foietajul nostru,ungem cu siropul lasat de pere si bagam la cuptor la 180° 20-25 minute sau pana se rumenesta.

Se servesc caldute sau reci cu zahar pudra deasupra.

TIPS-URI

1

pentru mai multe portii folosim cantitate dubla

2

ca umplutura se pot folosi si alte ingrediente(fructe,branza sau gem)

Daca ti-a placut reteta noastra "Portofele cu pere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu ciocolata